2022. 02. 01., Kedd, 11:37

Nem kell Középföldére menni – Ilyen a hercegkúti pincesor, avagy a magyar Hobbitfalva

Létezik egy rejtett falu Magyarország északkeleti részén, ami épp úgy néz ki mint a Gyűrűk Urából jól ismert Középfölde Hobbitfalva. Már-már várnád a nagy lábú kisembereket, de helyettük főleg csak boros hordókkal találkozhatsz.

Tokaj nem véletlenül országunk leghíresebb borvidéke: 2002-ben az UNESCO is elismerte kiemelkedő jelentőségét, így Tokaj a világon hatodik borvidékként felkerült a világörökségi listára és ezzel a Föld legnevesebb bortermő régiói közé. Ugyanitt, Sárospataktól három kilométerre a tokaji borvidéken található egy mindössze 650 fős település, Hercegkút. Itt található a szóban forgó pincesor, amely leginkább a Magyar Hobbtifalva néven híresült el.

A falu két szélén található Gombos-hegyi és Kőporosi pincesorokon 4 szinten vezet az út, itt sorakoznak a pincék bejáratai. A település két végén elhelyezkedő pincesorok látványa pedig simán elmehetne a J.R.R Tolkien által megálmodott Középfölde kereteibe. Borbély Krisztián is ellátogatott a filmbe illő helyszínre, mutatjuk is:

Még egy indok, amiért érdemes ellátogatni Tokajba.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: