2022. 02. 25., Péntek, 08:37

Néma gyertyagyújtással fejezik ki szolidaritásukat az ukrán konfliktus áldozatai mellett péntek este az Óváros téren

Este 6 órától néma mécsesgyújtást tartanak az Óváros téren, hogy kifejezzék mély együttérzésüket az ukrán háború áldozataival.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a csütörtök reggel megtámadta Oroszország Ukrajnát, azóta pedig folyamatosan harcban áll egymással a két ország. Pénteken már arról szólnak a hírek, hogy az oroszok körbekerítették Kijevet és hamarosan megkezdik az ukrán főváros ostromát, a civilek menekülnek az ország nyugati részébe és a szomszédos államokba, miközben a 18 és 60 közötti férfiakat besorozzák. Egyre több a civil áldozat is, egy ma reggel a többen számoltak be arról, hogy Kijevben rakétatalálat ért egy tízemeletes lakóházat. A tűzoltóság által közzétett videón látszanak a becsapódás következményei, azt azonban nem tudni egyelőre, hogy követelt-e halálos áldozatot a támadás.

A világ több pontján tiltakozások indultak az orosz invázió ellen, és sürgős szankciókat követelnek a világ vezetőitől a civilek. Magyarországon sorra szerveződnek a megemlékezések, néma tiltakozások, Veszprémben péntek este 6 órától szerveznek „Szolidaritás az ukrajnai konfliktus áldozataival” címmel néma megemlékezést. Az esemény célja, hogy egy-egy mécsesgyújtással, méltóságteljesen vállaljunk szolidaritást az Ukrajnában élőkkel, akiknek szörnyű dolgokat kell most átélniük. Az esemény az Óváros téren lesz.

Néma főhajtással, szolidarítva emlékezzünk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: