2022. 03. 24., Csütörtök, 08:57

Elképesztő! Ismét ott lesz mind a két veszprémi csapat a magyar kupa négyesdöntőjében

Míg kedden a Telekom Veszprém magabiztos, 12 gólos győzelemmel biztosította be a helyét a Tippmix Férfi Kézilabda Magyar Kupa négyesdöntőjébe, addig tegnap a Fejér-B.Á.L. Veszprém egy bravúros mérkőzésen, a Tatabányát verve „váltotta meg jegyét” az április győri kupa-hétvégére.

Elképesztő, de a tavalyi évhez hasonlóan idén is ott lesz a Magyar Kupa négyesdöntőjében mind a két veszprémi alakulat. A Telekom Veszprém tekintetében ez nem volt kérdés, hiszen örök favoritként és címvédőként ez szinte természetes elvárás is volt. Az Építők kedden este játszottak a négy közé jutásért a Ferencvárossal, akiket 40:28-ra felülmúltak. Bár nehezen indult a mérkőzés, de Momir Ilic csapata gyorsan magára talált és már a félidőre 5 gólos előnnyel mehettek. A második félidőben pedig kijött a különbség a két klub között, a veszprémi tréner pedig bizalmat szavazott minden fiatalnak, akiket a keretbe benevezett. A vége pedig +12 lett a Telekom javára.

Óriási meglepetést okozott azonban a tegnap esti mérkőzés, ahol is Éles József alakulata, a Fejér-B.Á.L. Veszprém a nála jóval esélyesebb Grundfos Tatabányát fogadta a Március 15. úti Sportcsarnokban. A hangulat már a mérkőzés elejétől elképesztő volt, miután szép számmal látogattak ki hazai és vendég szurkolók is az összecsapásra. A szurkolásnál már csak a „kis Veszprém” játéka volt lenyűgözőbb, akik az első perctől kezdve végig dominálták a mérkőzést, végül pedig 6 góllal legyőzték a Tatabányát (38:32). A mérkőzés legeredményesebb játékosa Éles Benedek volt, aki 13 góllal vette ki a részét a nagyszerű győzelemből.

A tavalyi szezonban jutott be először a két veszprémi csapat egyszerre a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Akkor a Telekom Veszprém, a Balatonfüreden túljutva, a Szegedet győzte le a döntőben és hozta haza kupát. Az akkor még Veszprémi KKFT néven szereplő Fejér-B.Á.L. Veszprém az elődöntőben kikapott a Szegedtől, majd egy nagyon szoros mérkőzésen, büntetőpárbajban maradt alul a bronzmérkőzésen a Füreddel szemben.

Történelmi bravúr: a Telekom Veszprém és a Veszprémi KKFT is bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe

Történelmi bravúr: a Telekom Veszprém és a Veszprémi KKFT is bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe

Este tartották a Tippmix Férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek az összecsapásait, ahol is mind a két veszprémi csapat továbbjutott az áprilisi Final Fourba. A Telekom Veszprém hazai pályán a Ferencvárost győzte le, míg a Veszprémi KKFT a Csurgót ütötte ki idegenben.

A Telekom Veszprémen és a Fejér-B.Á.L. Veszprémen kívül a Pick Szeged és a Budakalász jutott még be az április 23-24-i négyes döntőbe. A sorsolásra jövő hét hétfőn kerül sor.

Két alkalom után ezt már nevezhetjük szokásnak, igaz? Hajrá Veszprém!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: