2022. 04. 26., Kedd, 08:16

Nincs megállás, szombaton újabb derbi jön

Hétvégén újra összecsap egymással a Telekom Veszprém és a Pick Szeged csapata, a tét pedig nem kisebb, mint az alapszakasz első helye.

Négyesdöntő ide, címvédés oda, nincsen megállás a Telekom Veszprémnél, most szombaton ugyanis újabb rangadó következik a Pick Szeged ellen. Az immáron huszonkilencszeres Magyar Kupa győztes Veszprémnek most a bajnokságban kell megküzdeni a legnagyobb riválisával.

A Magyar Kupa első helye a Veszprémé, meg a második is

A Magyar Kupa első helye a Veszprémé, meg a második is

Történelmi pillanat volt az idei szezon Magyar Kupa négyesdöntője, ahol is a finálét városunk két első osztályú csapata, a Telekom Veszprém és a Fejér-B.Á.L. Veszprém vívta. A Telekom Veszprémnek sikerült megvédenie a kupát, így az ő nyakukba került az aranyérem.

A mérkőzést a Tisza parti városban fogják rendezni, az összecsapás pedig óriási téttel bír. Aki nyer nagy valószínűséggel ő fogja megnyerni az alapszakaszt, és ő várhatja kedvezőbb helyzetből a bajnoki döntőt.

Jelenleg a Pick Szeged áll a tabella élén 41 ponttal, ők azonban egy mérkőzéssel többet játszottak, mint a Veszprém. Az Építőknek 20 mérkőzés után 40 pontjuk van. A két csapat a bajnokság 8. fordulójában találkozott egymással először, akkor Veszprémben döntetlen eredmény született (26:26). Menet közben mind a két csapat „botlott” egyszer, a Telekom Veszprém döntetlent játszott a Balatonfüreddel, míg a Szeged nagy meglepetésre kikapott a Gyöngyös csapatától.

Ez pedig azt jelenti, hogy ha a Veszprém nyer, vagy legalább döntetlent játszik és a hátralévő négy mérkőzés mindegyikét megnyeri, akkor övé az alapszakasz első helye, vagyis a bajnoki döntőben ő játszhatja a második meccset hazai pályán. A szombati rangadó 17:15-kor kezdődik, és élőben követhetjük az M4 csatornáján!

Szerintetek behúzzák?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: