2022. 05. 24., Kedd, 17:56

Hazai pályán fejezi be a Telekom Veszprém és Fejér-B.Á.L. Veszprém is bajnoki alapszakaszt

Most hétvégén rendezik meg a K&H Férfi Kézilabda Liga alapszakaszának utolsó, 26. fordulóját. Városunk mindkét csapata hazai pályán fejezi be a bajnokságot, de komolyabb tétje már egyik mérkőzésnek sincsen.

Az már biztos, hogy a Telekom Veszprém megnyerte az első osztályú bajnokság alapszakaszát, így az eldőlt, hogy döntőben a Pick-Szeged ellen a bakonyi alakulat játszhatja majd a második mérkőzést otthoni közönség előtt. Még egy forduló azonban vissza van, az Építők a Grundfos Tatabányát fogadják majd a Veszprém Arénában. A tatabányaiaknak azonban még van tétje a mérkőzésnek, ugyanis jelenleg a tabella 5. helyén foglalnak helyet 32 ponttal, míg előttük az FTC áll azonos pontszámmal, a dobogó harmadik fokán pedig a Balatonfüred 34 ponttal. Bár Momir Ilic csapatának első helyét már nem befolyásolja a szombati összecsapás, minden bizonnyal nem fogják kiengedni a kezeik közül annak a lehetőségét, hogy veretlenül fejezzék be az alapszakaszt, valamint ez a találkozó egy jó felkészülési lehetőség is a Szeged elleni bajnoki döntőre.

Naptárba bevésni! Véglegesek a bajnoki döntő időpontjai

Naptárba bevésni! Véglegesek a bajnoki döntő időpontjai

Miután a Telekom Veszprém megnyerte a K&H Férfi Kézilabda Liga alapszakaszát, így már biztossá vált, hogy a két mérkőzéses döntőben a bakonyi alakulat játszhatja hazai pályán a második összecsapást.

Éles József együttese, a Fejér-B.Á.L. Veszprém már elérte az idei szezonra kitűzött célt, bent maradnak az első osztályban. A fiatal veszprémi alakulat szintén hazai pályán küzd meg a bajnokság utolsó fordulójában, ők a jelenleg negyedik helyen álló Ferencvárost fogadják majd. A Fejér-B.Á.L. 16 ponttal a tabella 10. helyét foglalja el, és ha most vasárnap sikerül legyőzni a fővárosi ellenfelüket, akkor biztosan megőrzik a helyüket. Ha azonban kikapnának, akkor akár visszább is csúszhatnak, ugyanis mögöttük a Dabasnak és a NEKA-nak is 15-15 pontja van, bár a dabasiak a Szegedet fogadják, míg a NEKA a Gyöngyöst. De a lényeg, hogy a kiesés már nem fenyegeti Éles Józseféket.

Mi nagyon bízunk benne, hogy mind a két veszprémi csapat győzelemmel zárja az idei szezon alapszakaszát!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: