2022. 06. 30., Csütörtök, 07:00

Ismét változik a Veszprémet érintő vasútvonalak menetrendje

A Veszprém térségét érintő vágányzárak következtében a Budapest és Szombathely, illetve Budapest és Zalaegerszeg között utazóknak, a 20-as vonal környékén élőknek, a Veszprém-Győr között ingázóknak és a Veszprém felől a Bakonyba kirándulóknak, továbbá a térségből a Balatonra vonattal utazóknak is jelentős változásokra, illetve átszállásokra kell készülni. – írja a MÁV Csoport a közleményében.

Mint írják, pályakarbantartás miatt, két ütemben június 18-tól augusztus 28-ig változott a menetrend a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely (20-as számú) vasútvonalon, és eltérő szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat. Most pedig már el is érkeztünk a második szakaszhoz, amikor is június 29. és augusztus 28. között a Veszprém–Ajka viszonylatban pótlóbuszok közlekednek. A Győr-Veszprém vonal Veszprém és Zirc közötti szakaszán szintén június 18-tól augusztus 28-ig szállítják pótlóbuszok az utasokat két völgyhíd felújítása és pályakarbantartás miatt.

A vasúttársaság a június 18-tól augusztus 28-ig tartó vágányzár keretében, Veszprém és Herend állomások között mintegy két kilométeren felújítja a töltést és a vasúti pályát, továbbá átépíti Öskün a Fő úti átjárót, ezenkívül egyéb felújítási és karbantartási munkálatokat is végeznek. Ezáltal megbízhatóbb lesz a vasúti közlekedés, és Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok pontosabbak lesznek. További részletekért kattints ide.

Ezután majd biztos nem fognak késni…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: