2022. 07. 05., Kedd, 07:39

Újabb háromszáz településen irtják majd a szúnyogokat

Bár a hőség és a szárazság igencsak megritkította a szúnyogok jelenlétét, a Nyugat-Dunántúlon, néhány Duna menti régióban és az észak-keleti országrész egyes területein továbbra is jelentős a szúnyogártalom. Újabb irtás kezdődik.

Az elmúlt heti kánikula és a több hete tartó csapadékhiány következtében az ország jelentős részén, főként az Alföldön szinte megszűnt a csípőszúnyogok jelenléte. A szárazság miatt eltűnt a tenyészőhelyek többsége, és a tartós meleg a kifejlett szúnyogok élettartamát is csökkenti. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, néhány Duna menti régióban és az észak-keleti országrész egyes területein továbbra is jelentős a szúnyogártalom, írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ennek okán kiterjedt földi gyérítést hajtanak végre a szakemberek Somogy, Vas, Veszprém, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében, a Duna mentén Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében, valamint a fővárosban, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos folyó menti településén. Összesen mintegy háromszáz településen, csaknem ötvenezer hektáron védekeznek majd a vérszívók ellen. Veszprém megyében hét település lesz érintett: Egyházaskesző, Kemenesszentpéter, Malomsok, Marcaltő, Nemesgörzsöny, Várkesző, Pápa.

Nálatok mennyire csípnek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: