2022. 09. 06., Kedd, 23:25

Vegyétek elő a hajókat! 200 vitorlázót várnak az október elejei Szüreti Regattára

Az idei nagyhajós versenyszezon hagyományos záróakkordjaként október 8-9. között rendezi a Szüreti Regattát a Túravitorlás Sportklub – számolt be róla a Magyar Vitorlás Szövetség.

Mint írják a közleményükben, a kétnapos eseményen Alsóörs-Badacsony-Balatonföldvár távon vitorláznak majd a hajók, és szombat este vacsorával, a tavalyi verseny díjkiosztójával várják a résztvevőket. Kikötni Badacsonyban, Ábrahámhegyen és Révfülöpön lehet, így már 200 hajót tudnak fogadni a szervezők. Az idei Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny első futama október 8-án szombaton rajtol Alsóörsről.

Az egytestű hajók a Tihanyi-szoroson és a révfülöpi átfutó kapun keresztül vitorláznak a badacsonyi célig, majd a második napon Badacsony-Balatonföldvár lesz az útvonal. A katamaránok számára egynapos versenyt rendeznek, ők az alsóörsi rajtot követően a Tihanyi-szoroson keresztül a badacsonyi fordítóbója után Balatonföldvárra vitorláznak vissza.

A befutó hajókat szombaton vacsora várja a badacsonyi BAHART kikötőben felállított rendezvénysátorban, emellett sor kerül a tavalyi Szüreti Regatta díjkiosztójára, az estét pedig a Szüreti Old School Party zárja. Az idei esztendőben három kikötő is fogadja a Szüreti Regatta mezőnyét. A rendezvény központja a badacsonyi BAHART, de emellett az ábrahámhegyi TVSK Jégmadár Kikötő, valamint a Mathias Corvinus Collegium által üzemeltetett révfülöpi Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábor marinája is biztosít vendéghelyeket a versenyzőknek.

Érdemes lehet megnézni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: