2022. 10. 11., Kedd, 12:22

Nagyon megyünk Veszprémben - Egy hét alatt közel 40 baleset, 2 súlyos sérült az utakon

Volt itt minden, fejreállt autó, árokba hajtás és részeg sofőrök. De még mindig a gyorshajtók miatt van a legtöbb baleset.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten összesen 11 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyekből 2 súlyos, 9 pedig könnyű sérüléssel végződött. A közúti közlekedési balesetekben 2 személy sérült meg súlyosan, további 14 fő könnyebben. A fenti időszakban 38 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

Az elsődleges adatok alapján a személyi sérüléses balesetek közül 2 alkalommal a sebesség nem megfelelő alkalmazása volt a baleset oka, 2 esetben a kanyarodási szabályok megszegése, 2 alkalommal pedig az elsőbbség meg nem adása. A héten a Veszprém megyei rendőrök összesen 12 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja, közülük egy sofőr balesetet is okozott.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető ekkor már nem ura  a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: