2022. 10. 17., Hétfő, 20:01

A kifaragott tökön túl a jelmezek és az álarcok is igen könnyen lángra kaphatnak

Hamarosan újra megjelennek az ablakokban és az ajtók előtt a kifaragott töklámpások, de érdemes figyelni, ugyanis ezek könnyen lángra kaphatnak.

Október végéhez közeledve Magyarországon is egyre többen készítenek halloweeni töklámpásokat, de fontos, hogy figyeljünk is ezekre, főleg, ha égő mécsest rakunk beléjük. A katasztrófavédelem arra hívja fel a figyelmet, hogy ha ezekbe a lámpásokba mécsest teszünk, semmiképp ne legyen a közelében semmilyen éghető anyag. Olyan helyre tegyük ezt a hangulatvilágítást, ahol nem tud elborulni. A leginkább javasolt az elemes LED-mécses használata, ezzel ugyanis biztosan nem okozhat senki tüzet.

De nem csak a kifaragott tökök gyúlékonyak, hanem a rossz minőségű jelmezek és állarcok is könnyen lángra kaphatnak és súlyos égési sérüléseket okozhatnak. A fogyasztóvédők arra hívják fel a figyelmet, hogy ha ezek a jellemzően műanyagból, illetve műszálas anyagból készült öltözetek égésgátló nélkül készülnek, gyorsan, nagy lánggal égnek, így igen hamar nagy felületű égést eredményeznek. Szóval érdemes meggondolni, mit húzunk egy halloweeni bulira, vagy legalább is próbáljuk meg elkerülni például, hogy egy műanyag maszkkal a fejünkön rágyújtsunk.

Szóval figyeljen oda mindenki!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: