2023. 10. 04., Szerda, 09:45

Cselekvő megemlékezés Veszprémben Göncz Árpádról

Pénteken, este 6 órakor tartják a megemlékezést az Elnökök Ligetében.

Nyolc évvel ezelőtt, 2015. október 6-án hunyt el Göncz Árpád, aki a rendszerváltást követően 10 éven át volt Magyarország köztársasági elnöke. Halálának nyolcadik évfordulójára megemlékezést szerveznek helyi civilek Veszprémben, az Elnökök Ligetében.

Gyertek október 6-án 18 órára az Elnökök Ligetébe és hajtsunk fejet Göncz Árpádra emlékezve halála évfordulóján az általa ültetett fánál! Újra hagyományteremtő összejövetelre hívunk Benneteket! Először megtisztítjuk az elhanyagolt emlékköveket, hogy a hely Veszprém szívében ne csak szellemében legyen tiszta Európa! Ehhez hozzatok magatokkal súrolókefét, kidobásra ítélt fogkefét, bármit, amivel súrolás elvégezhető. Speciális tisztítószert mi biztosítunk. Nemzetiszín szalagot se felejtsétek hozni, ezeket egymáshoz kötjük és közösen feldíszítjük vele Göncz Árpád fáját.

Idén üzeneteket is hagynak a ligetben Árpi bácsira gondolva és mindenkihez szólva. A szervezők azt kérik, a résztvevők hozzanak magukkal papírlapra írt rövid üzeneteket. Az üzeneteket a helyszínen pálcikára erősítik majd és körbe tűzdelik vele a fát. Valamint azt is kérik, hogy aki tud, hozzon magával mécsest és gyertyát is.

Az esemény jelszava: Legyen tiszta Európa Veszprém szívében!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: