2024. 02. 04., Vasárnap, 12:58

Az Alpokig el lehetett látni szabad szemmel Ajkáról

Egészen pontosan a Rax-hegység és a Schneeberg havas csúcsai  mutatták meg magukat.

Nem akármilyen látványban lehetett része annak, aki szombaton elcsípte a havas Shneeberg látványát Ajkán. Igazán ritka pillanat, amikor annyira kitisztul a levegő, hogy több száz kilométerre is ellát a szem. Ezt a nem mindennapi látványt örökítette meg egy férfi, a képein a 150 kilométerre található Schneeberg havas csúcsai tisztán és élesen látszanak és hatalmasodnak Ajka látképe fölé.

Már tegnap felerősödött a szél, ma északnyugaton és a középső tájakon már viharos, és alaposan tisztítja a levegőt. Ilyen szép tiszta időben pedig messzire el lehet látni. Észlelőnk nem a nyugati határtól, hanem jóval messzebb, légvonalban 150 kilométer távolságból, Ajkáról fotózta az osztrák Rax hegységet és a Schneeberget.

írta az Időkép.hu.  

A Schneeberg Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsa az Alpok hegységben, egyben az Alpok fő vonulatának utolsó keleti tagja, amely magasságával meghaladja a 2000 métert. A magyar határhoz legközelebb eső igazi alpesi óriás, jellegzetes alakja, impozáns formája miatt könnye felismerhető. Késő tavaszig hó fedi a szikláit, mely 1500 méterre emelkedik ki közvetlen környezetéből. 

Csodás!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: