2024. 02. 07., Szerda, 08:27

41 rákbeteget nem tudtak ellátni a veszprémi kórházban, mert összeomlott az informatikai rendszer

Összeomlott az informatikai rendszer a veszprémi kórházban, ezért nem kapták meg a kezelésüket a rákos betegek – jelent meg a hír az ATV-n.

Az egyik beteg felesége nyilatkozott a csatornának, hogy férje a hetedik kemoterápiás kezelésén vett volna részt a kedden, ám az orvos közölte velük, hogy csak két hét múlva lesz lehetősége, hogy felvegye a kezelést. 

A házaspár ebéd után nem sokkal került be a kezelőorvoshoz, aki azzal fogadta őket, hogy technikai okok miatt elmaradnak a kezelések. Mint mondta, a rendszer összeomlása miatt nem tudták kiértékelni a férje máj- és vesefunkciót.

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház az ATV Híradóval azt közölte: az intézmény informatikai rendszerének átmeneti meghibásodása miatt néhány beteg terápiás kezelését át kellett ütemezni 2024. február 1-jén. A fél napon belül elhárított üzemzavar felszámolását követően az intézmény munkatársai azonnal megkezdték az új időpont-egyeztetéseket. A hibaelhárítás miatt 41 onkológiai betegnek kellett új időpontot adni, az érintettek 7-14 napon belül kapnak ellátást. Az onkológiai betegek gyógyítása zavartalan a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban, az intézmény elnézését kér pácienseitől a kellemetlenségért.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: