2024. 03. 27., Szerda, 09:09

Életbe lépett az új osztrák törvény, egy magyar gyorshajtónak már el is kobozták az autóját

via

2023 júliusában írtunk róla, hogy Ausztriában tervben van a notórius gyorshajtók autóinak elkobzása. A tervezet azóta jogerőre emelkedett és egy magyar férfit már utol is ért Ausztriában. A sofőr jelentősen túllépte a megengedett sebességet, ezért lefoglalták az elektromos autóját.

Hétfő délelőtt az A3-as autópályán, Hornstein közelében „a megengedettet jóval meghaladó sebességgel” előzte meg a burgenlandi tartományi közlekedésrendészet civil járőrét egy 40 éves magyar sofőr. A férfi 218 km/h-s sebességgel haladt.

Arról is beszámoltak, hogy a sofőr veszélyesen közel hajtott más járművekhez, tehát nem tartotta be a biztonságos követési távolságot sem.

A szankciók nem maradtak el: a 40 éves férfi vezetői engedélyét elvették, valamint ideiglenesen lefoglalták az elektromos autóját. 

Ausztriában március 1-jével lépett életbe az a szabály, miszerint aki lakott területen belül 80 km/h-val, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, annak akár lefoglalhatják, sőt, el is árverezhetik az autóját

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: