2024. 09. 10., Kedd, 19:57

Nedim Remili: "A legfontosabb feladatunk az lesz, hogy megnyerjük a találkozót"

A francia világklasszis értékelte a BL rajt előtti időszakot. 

Csütörtökön megkezdi a Bajnokok Ligája szereplését is a Veszrpém HC. Első ellenfelük a német Füchse Berlin lesz, akikkel a felkészülés során már találkoztak. Ezúttal Nedim Remili, a Veszprém jobbátlövője osztotta meg a gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatban. Szerinte aki a Veszprém mezét viseli, annak nem lehet más a célja, mint a győzelem. 

Természetesen azért utazunk Berlinbe a Bajnokok Ligája nyitófordulójában, hogy nyerjünk. Ha a veszprémi mezt viseled, akkor mindig ez a cél. Hasonlóan szeretnénk elkezdni ezt az idényt, mint ahogy a tavalyit, két ponttal szeretnénk hazatérni Németországból. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, de lassan már egy hónapja erre a pillanatra készülünk. Azt gondolom, hogy ha jól kihasználjuk a lehetőségeinket, akkor egy jó meccset játszhatunk ellenük.

A francia klasszis hozzátette, hogy tudnak építkezni a nyári mérkőzésből, de az akkori eredményt el kell felejteni, mert ezúttal már lesz tétje a találkozónak. Mint fogalmazott, nem lesz könnyű az biztos, hiszen a világ egyik legjobb együtteséről van szó. Ezt jól mutatja az is, hogy tavaly a második helyen végeztek a Bundesligában. Remili izgalmas összecsapásra számít, amit már nagyon várnak.

Az irányítóként is bevethető világsztár kiemelte, hogy ez a Bajnokok Ligája, ahol bármi megtörténhet, de bárhova is mennek, a cél mindig a győzelem. Hangsúlyozta azt is, hogy a fő fókusz a védekezésen lesz és azon, hogy megállítsák németek a támadásait, amiben kimagaslóan jók.

A legfontosabb feladatunk az lesz, hogy megnyerjük a találkozót és hogy támadásban és védekezésben is uraljuk a meccset. Nem számít, hogy ki az ellenfél, minden egyes mérkőzésen ez a cél. Azt gondolom, hogy a fő fókusz a védekezésünkön lesz és azon, hogy megállítsuk a támadásaikat, amiben kimagaslóan jók. És természetesen szereznünk kell egy pár gólt is, hogy ha be akarjuk húzni a nyitómeccsünket. Szóval mindennek egyensúlyban kell lennie, a védekezésnek, a támadásnak és a lerohanásoknak is, illetve jó mentalitással kell belemennünk a találkozóba. Minden bizonnyal teltház előtt lépünk majd pályára és egy izgalmas összecsapás lesz. Ez a Bajnokok Ligája, ahol bármi megtörténhet, de bárhova is megyünk, a cél mindig a győzelem.      

Szerintetek sikerül győzni az első mérkőzésen?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: