2022. 08. 17., Szerda, 09:46

Utolsó simításoknál jár Veszprém legújabb falfestménye - GALÉRIA

Egy szelet Prága díszíti a Külső-kádártai úti Veszprém Aréna térségében található körforgalomnál lévő aluljárót.

Még pont sikerült elcsípnünk munka közben a 27 éves Jakub Bachorík cseh illusztrátort, aki újabb színt hozott Veszprémbe. Alkotása a Külső-kádártai úti Veszprém Aréna térségében található körforgalomnál lévő aluljáró falát díszíti. A művész úr elmondta, 45-50 munkaórával készült el az alkotás, amiben két önkéntes is segédkezett.

Ez a tizedik ilyen jellegű festmény amit készítettem, de ez a legjobb. Bár minden utolsó festményemnél így érzek, hiszen minden egyes alkotással fejlődök én is - mesélte nekünk a prágai származású művész. 

Az érdeklődők a cseh LUSTR elnevezésű nemzetközi illusztrációs és képregényfesztivállal létrehozott együttműködés révén 11 olyan országban gyönyörködhetnek a falfestményekben, ahol Cseh Centrumok működnek – közéjük tartozik Magyarország is. A nagyméretű cseh-magyar tematikájú falfestményt Magyarországon Veszprém városa fogadja be. 

A tematikai vezérfonalhármas az összetartozás, a megértés,
valamint a folyamatos együttműködés szükségességére és megélésére utal a mindennapi életben. Fontos szempont továbbá a közterületek gondozása, amely a megfelelően kiválasztott művészeti forma révén új dimenziót kap a városi környezet életminőségének javítása
érdekében. A különféle országokban és városokban létrejövő projektek közös komponense, hogy a cseh művészetet és művészeket összekapcsolja a külföldi művészettel/művészekkel, ugyanakkor a helyi önkormányzatokkal és fesztiválokkal is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: