Heni Heni

2021. 10. 15., péntek, 11:26

Bokatörős az odaút de megéri – Mutatjuk merre találjátok a Sintér-árok alagútfestményét - VIDEÓ

Hát igen, Veszprém és a rejtett zegzugai, az elmúlt napokban csak úgy záporoztak a kérdések hozzánk, hogy hol található az a bizonyos festmény, mely a Sintér-árok alagútjának falain kapott helyet. Így hát fogtuk magunkat, hónunk alá csaptuk a kamerát és elindultunk megnézni, hogy merre van az arra.

Azt azért fontos kiemelnünk, hogy az odaút bár nem bonyolult, de annál neccesebb - az esős idő után meg pláne - így aki felkerekedne az alagútfestmény felkutatására annak mindenképp javasoljuk, hogy megfelelő lábbelit válasszon. Az út ugyanis még elég ramaty állapotban van, köves, csúszós és hepehupás, de mondhatnánk úgy is, hogy bokatörős az ösvény és az alagút is főleg, ha a plafont bámuljuk.

Az alagútfestményen a 230 millió évvel ezelőtti Tethys-óceán jelenik meg, mely Zsoldos Paleo Art alias Márton Zsoldos festménye alapján a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat támogatásával valósult meg. A Harmat utcát a Kittenberger Kálmán utcával összekötő útvonal munkálatai pedig még jelenleg is zajlanak, hiszen a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület projektjének keretein belül újulhat meg a rég elfeledett útvonal, ennek első mérföldköveként készült el az alagútfestmény.

Így még tuti soha nem láttátok a Haszkovót – Itt a Westprememural aftermovie - VIDEÓ

Így még tuti soha nem láttátok a Haszkovót – Itt a Westprememural aftermovie - VIDEÓ

Június 25-én, a projekt 10. napján nyerte el végleges formáját a Haszkovó lakótelepen Mentha és IKE graffiti művészek által megvalósított Westprememural festés, mely a Halle utca 5. lakóházának keleti tűzfalán díszeleg.

Mi az Endrődi lakótelep Coop boltjától indultunk és mint ahogy az a videóból kiderül nem volt valami bonyolult odatalálni, de aki esetleg még így sem tudná merre induljon, annak bejelöltük a Google Mapsen a helyszínt.

 

 

Csak óvatosan!

Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!