2022. 01. 05., Szerda, 09:26

Törvényben tiltanák be a szilveszteri durrogtatást

Komoly társadalmi vita van a szilveszteri tűzijátékok használata körül és nemcsak a házikedvencek kapcsán, de tűz- és természetvédelmi, biztonsági oldalról is. Schmuck Erzsébet politikus a fegyvertörvényt módosítaná és minden település belterületéről kitiltaná a tűzijátékot. A javaslat nem tiltané be teljesen a pirotechnikai eszközök használatát, de aki ilyet szeretne használni, az lakott területen kívül, magáningatlanon tehetné csak meg.

A politikus szerint meg kell szüntetni a szilveszteri tűzijátékozás jelenlegi gyakorlatát. A szigorítást balesetvédelmi, tűzvédelmi, környezet- és természetvédelmi, csend- és állatvédelmi szempontok alapján is indokoltnak tartja. Indoklása szerint a nagy többség jelenleg sem használ ilyen pirotechnikai eszközöket, viszont mindenkit megillet az egészséges környezethez való jog.

Az elmúlt évek legdurvább éjszakáját élték át a Kaposvár környéki kedvencek szilveszterkor

Az elmúlt évek legdurvább éjszakáját élték át a Kaposvár környéki kedvencek szilveszterkor

A tavalyi tilalom után idén újra lehetett szilveszter éjszakáján petárdázni és tűzijátékozni. Az állattartók szerint már rég be kellett volna szüntetni a hanghatással járó pirotechnikai eszközöket, a bulizók viszont nem szeretnék, ha betiltanák ezt a hagyományt. Mi nem törünk pálcát senki felett, de

Ugyanez mondható el állatvédelmi szempontból is, hiszen minden, az utcán durrogtató honfitársunkra több olyan ember jut, aki ezalatt háziállatait igyekszik sikertelenül megnyugtatni, továbbá a hanghatás óriási megterhelést jelent a vadon élő állatokra is.

Ti mit gondoltok a kérdésről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: