2022. 01. 31., Hétfő, 10:44

Vége a januárnak, vége az ingyenes buszozásnak – Mutatjuk, kinek kell jegyet váltani

Keddtől már szükség lesz a jegyekre.

Januárban ingyenesen utazhattunk a V-Busz járatain, keddtől azonban visszaáll a rend a megszokottba, bár nem mindenben. Aki kihasználta ebben a hónapban az ingyenes utazás lehetőségét, máskor viszont nem szokott buszozni, az februártól mindenképpen váltson menetjegyet. Akik már decemberben megvásárolták a bérleteiket, azoknak érvényességi ideje egy hónappal meghosszabbodik, pontosabban:

  • A félhavi vagy havi bérletek záró érvényességi dátuma január helyett február azonos napjáig érvényesek, amely nap a bérleten az érvényesség vége – legfeljebb február 28-i a záró érvényesség lehetséges.
  • A negyedéves bérletek esetében, amennyiben az a 2022. január havi érvényességet is tartalmazza, az érvényességi idő egy hónappal meghosszabbodik.
  • Az első félévre vonatkozó szemeszter bérlet érvényessége február 28-ig kitolódik. A második féléves szemeszterbérlet érvényességi idejét nem érinti.
  • Az éves bérletek esetében, amennyiben az a 2022. január havi érvényességet is tartalmazza, az érvényességi idő egy hónappal meghosszabbodik – áll a V-Busz közleményében.

Új applikáció is született, a V-BuszON, melyet androidról itt, iphoneról pedig itt tudtok letölteni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: