2022. 02. 01., Kedd, 16:55

Bírság miatt gyújthatta fel magát egy férfi Veszprémben

A hétfői nap tragédiájának előzményéről a férfi egyik ismerőse beszélt.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hétfőn egy 74 éves férfi gyújtotta fel magát Veszprémben, pontosabban a járási hivatal agrárügyi főosztályánál. A férfi gyúlékony anyaggal öntötte le, majd gyújtotta fel magát, már a helyszínen az életét vesztette. Megkeresésünkre reggel a Veszprém Megyei Rendőr-Főkapitányság nem osztott meg részleteket az esetről, azonban a férfi egyik közeli barátja nyilatkozott a Blikknek.

Égésgyorsító folyadékkal öntötte le magát a veszprémi férfi, aki hétfőn felgyújtotta magát - VIDEÓ

A meg nem erősített információk szerint P. Lajos Vilonyán élt feleségével és 15 és 16 éves kamasz gyermekeivel, kutyáit pedig rendszeresen sétáltatta. Közülük az egyik nem rég rátámadt egy nőre, a nő pedig feljelentette a férfit. P. Lajos barátja, aki a történtekről mesélt elmondta, hogy az öngyilkosság előtt néhány órával átment hozzá, ekkor pedig megmutatta neki a bírságot, amelyen másfél millió forint szerepelt.

Mivel az állat nem volt becsipelve, és az oltásait sem találták rendben, megbüntették Lajost. Idegesen azt mondta, délután felmegy Veszprémbe, de arra nem is utalt, hogy mire készül. Azt hittem, csak a büntetéssel kapcsolatban akar intézkedni a hivatalban. Még az állatkínzókat sem bírságolják ekkora összegre, ő pedig nem ártott soha senkinek – mondta a férfi barátja a Blikknek.

A férfi házával szemben a parkban munkások dolgoztak, hozzájuk pedig gyakran kijárt beszélgetni, ők is azt nyilatkozták, hogy a történtek előtt hétfőn panaszkodott a feljelentésről.

Frissítés: Azóta a Veszprém Megyei Kormányhivatal cáfolta az összeget és hozzátették, a férfit csak a kiszabható legkisebb, 15 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a bíróság.

A határozatban még részletfizetési lehetőségről is tájékoztatták.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: