2022. 04. 08., Péntek, 14:15

Sorra pusztultak el az új Kistó utcai buszmegállónak repülve a kismadarak - Megoldottuk a problémát

Nem bírtuk tovább nézni, fogtuk magunkat és orvosoltuk a problémát. Immár kismadár-biztos a Kistó utcai buszmegálló. 

Egy veszprémi fórumon jött szembe velünk az a bejegyzés, miszerint az Algida felett, a Kistó utcánál található új buszmegállónál az üvegnek repülnek a madarak, amelyek nem mindig élik túl a szerencsétlen találkozást. Természetesen nekünk is szívügyünk az állatvédelem, így elhatároztuk, hogy a helyszínre sietve felragasztunk pár fekete "madárűző" matricát, megelőzve így a további haláleseteket - mert igen, ennyivel orvosolható a dolog.

Egy gyors keresés után meg is találtuk a matricát, ami távol tartja a madarakat attól, hogy az üvegnek repüljenek, súlyos sérüléseket szerezve. Ehhez egyébként a Zöldboltban találtunk kelléket, szóval nem is kellett messzire mennünk. 

Igyekeztünk a lehető legigényesebben megoldani a matricázást, még szerencse, hogy épp a minap írtunk arról, hogy a magyar tinik védettségi igazolvány segítségével glettelik az iskolák falait. Így mi is ihletet meríthettünk az ötletből, és szakszerűen lesimítottuk velük a ragadozó sziluetteket:

Új magyar TikTok-trend – Védettségivel és krétával glettelnek unalmukban a fiatalok az iskolákban – VIDEÓ

Új magyar TikTok-trend – Védettségivel és krétával glettelnek unalmukban a fiatalok az iskolákban – VIDEÓ

Milyen aranyosak, hát mindent megtesznek a közösségért és az iskoláért.

Amikor a helyszínre értünk, azt is észrevettünk, hogy a túloldali buszmegállónál ugyanez a helyzet, teljesen üresek az üvegek, így itt is fennállt a veszély, hogy a madarak súlyos sérüléseket szenvednek. Ugyan mi csak az első megállóval számoltunk, így csupán két darab matricánk maradt, de azért azokat felragasztottuk a másik váró oldalaira is. Lehet holnap hozunk még párat...

Reméljük így már nem esik bántódása egy kismadárnak sem!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: