2022. 06. 30., Csütörtök, 09:26

Viszlát IQOS és társaik! - Betiltja a hasonló dohánytermékeket az unió

A rák elleni küzdelem jegyében érdekes döntés kerül az Európai Unió asztalára hamarosan: a dohányhevítéses termékeket - mint például az IQOS - betiltanák, ellenben az itthon üldözött Elf Bar maradhatna. 

Betiltanák az ízesített hevítéses dohánytermékek árusítását az Európai Unióban annak érdekében, hogy 2040-re öt százalékra csökkenjen a dohányzók száma az unión belül - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztosa  elmondta, hogy tízből kilenc esetben a tüdőrák oka a dohányzás, ezért az a cél, hogy minél inkább visszataszítóvá tegyék a cigarettázást, ezzel megvédjék az állampolgárok egészségét és életeket mentsenek meg.

Az Európai Bizottság javaslatát csak a dohányhevítéses elektromos cigarettákra terjedne ki, mint az IQOS, a csak nikotint tartalmazókra, mint például az Elf Bar nem

Ha elfogadják a javaslatot, a tagországoknak nyolc hónapjuk lesz arra, hogy jogszabályt hozzanak a rendelkezésről, és további három hónapjuk ennek érvényesítéséig.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: