2023. 08. 03., Csütörtök, 12:25

Marhanyelves finomságot választottak az Év Strandételének idén!

via

A Balatoni Kör által 9. alkalommal meghirdetett Év Strandétele verseny döntőseit hétfőn mutattuk be nektek. Az eredményhirdetésre augusztus 3-án került sor a fövenyesi Kalózban, melyről a welovebalaton.hu számolt be. Kaposvárról is érdemes volt drukkolni, a balatonmáriai Lángos World a verseny egyik különdíját zsebelte be.

A 2023-as Év Strandétele díjat a Balatoni nyelves fantázianevet viselő étel nyerte, mely a balatonalmádi Terasz Bisztró nevezett helyi termelőtől származó marhanyelvből készült és lepénykenyéren tálalt ínyencsége.

A füstölt marhanyelv mellett bruschetta került a rétestésztából készült lepényre, bébispenót, krémsajt, fokhagyma és paradicsom találkozik az ételen. Az étel ára 3300 Ft

Az Év Strandétele versenyen 2022 óta külön díjazzák a strandbisztró és a strandbüfé kategóriát, így azóta már a különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni. A legjobb bisztró kategória nyertese idén a Hideg tökfőzelék feltétlenül nevű étel lett, mellyel a balatonboglári Gianpierros Étterem nevezett. A főzelék ára 3290 Ft. A könnyed nyári étel kérhetjük persze rák feltéttel is. 

Az Év legjobb vegetáriánus strandétele az alsóörsi Fogas Bisztróé lett: Zellerravioli nevű ételük blansírozott zellerbe „csomagolt” csiperkegombapépet tartalmaz.

Gombából vargánya, sárga rókagomba is van az ételben, a további zöldségek java része pedig a bisztró saját kertjében termett meg

Olajban sült zellercsipsz koronázza meg az ételt, melynek ára 3450 Ft. 

Az Év felfedezettje Balatonmáriafürdőről került ki. A Lángos World Balaton Pil Pil nevű étele a spanyol gambas pil piljén alapszik, rák helyett azonban süllőpofa adja az étel lényegét, az alap pedig nem egy tányér, hanem bizony egy ízletes lángos. Az étel ára 3200 Ft.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: