2023. 08. 21., Hétfő, 10:03

Művérben ázó, lefóliázott emberek sokkolták a balatoni strandolókat

via

Három lefóliázott, művérben ázó ember sokkolta a Zamárdiban strandolókat vasárnap. Ez volt a Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet legújabb akciója, ők azok, akik július elején egy Lidl-ben tejjel locsolták fel a padlót, mert szerintük a tejipar több millió állat megkínzásához és megöléséhez járul hozzá.

A zamárdi akció során a három bolti hústálcát imitáló fehér dobozban önkéntes, magukat halottnak tettető vegán aktivisták feküdtek. A dobozokra ragasztott matricák kedvezményes, „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhúst reklámoztak

Az aktivisták szerint állatokat ölni tartási körülményektől függetlenül elfogadhatatlan és nem a körülmények javítása a céljuk, hanem az állatokkal való viszonyunk megkérdőjelezése – ezt írja a közleményük. Az őket körülvevő táblákon a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek.

Mint írják, az arra járók sok féle reakcióval fogadták a performanszt. Többen jelezték támogatásukat, míg voltak akik kifogásolták, hogy a művérrel leöntött embereket gyerekek is látták a strandon, bár – szól a közlemény – a disznóvágások, horgászat és a bolti húspultok látványa elfogadhatónak számít sok szülő számára.

A demonstráció célja ennek az ellentmondásnak a vizuális bemutatása volt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: