2023. 08. 30., Szerda, 15:09

Veszprém megyében 55 százalékkal emelkedtek az átlagos négyzetméterárak

55 százalékkal emelkedtek az átlagos négyzetméterárak 2022-höz képest, az átlagos ingatlanárak alapján pedig már a 60 millió forintot is meghaladja itt az otthonteremtés - írja a Pénzcentrum

A balatoni települések töretlen népszerűsége és az áremelkedés a vármegyei átlagokon is mély nyomot hagyott, míg a királynék városában enyhén csökkenő, stagnáló árak jellemzik a piacot. A Veszprémben letelepedők a tavalyinál közel 9 millióval kevesebbet költöttek ingatlanra a Duna House 2023-as értékesítési adatai alapján. De még így is brutál:  vármegyei átlag a 2022-es értékesítési adatok alapján számított 480 ezer forintos négyzetméterenkénti árról 744 ezerre változott az idei év első hét hónapjában történt ingatlanvásárlások szerint, ami 55 százalékos emelkedést jelent. 

Az otthonteremtésre fordított összeg a tavalyi 44 millió forint helyett 60 millió forintnál is nagyobb kiadást jelentett a területen vásárlók számára 2023-ban. A megnövekedett vételárért cserébe azonban az új tulajdonosok 11 négyzetméterrel csekélyebb, átlagosan 81 négyzetméteres ingatlanokhoz jutottak.

Lakásárak az egekben, de mennyire? Íme a legdrágább kiadó lakások Veszprémben

Lakásárak az egekben, de mennyire? Íme a legdrágább kiadó lakások Veszprémben

Nem újdonság, hogy az árak elszabadultak a lakás piacon, legyen az kiadó vagy eladó. A megyeszékhelyek közül az egyik legdrágább Veszprém - szintén nem meglepő.

A királynék városában a Balaton mellett található településekkel ellentétben minimálisan, de csökkent az átlagos négyzetméterár, a tavalyi 608 ezer forint feletti árról 595 ezer forintra változott. A négyzetméterárakkal együtt az otthonteremtés költsége is mérséklődött, a Veszprémben letelepedők 39,8 millió forintot költöttek, átlagosan 67 négyzetméteres alapterületű ingatlanokra -írják.

Durva.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: