2023. 09. 19., Kedd, 11:34

Élelem és víz nélkül hagyta magára kutyáit egy Veszprém vármegyei férfi

Hetek óta nem etette és nem itatta kutyáit, a rendőrök eljárást indítottak ellene.

Állatkínzás vétsége miatt indult büntetőeljárás egy 38 éves Veszprém-környéki férfival szemben, mert a gyanú szerint magára hagyta három kutyáját, számukra hetekig nem biztosított élelmet és vizet. Az elkövető egy körbe nem kerített területen tartotta állatait, két ebet szabadon, egyet pedig láncra kötve. A férfi a területről elköltözött és egy darabig vissza-visszajárt a kutyákat etetni, de körülbelül három hete a gondozásukkal teljesen felhagyott. A szemle során az ott tartózkodó állatorvos megállapította, hogy az egyik eb kórosan sovány állapotban van és a tartási körülmények miatt rövidesen el is pusztult volna a hatósági beavatkozás nélkül. 

A férfi az eljárás során lemondott az állatok tulajdonjogáról, és az ebeket az Olt-Alom Állatvédő Egyesület elszállította, közülük két kutya a veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesülethez került, egy állat pedig a várpalotai Alex Állatvédő Egyesülethez.

A rendőrök a tettest 2023. szeptember 15-én előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: