2023. 10. 31., Kedd, 07:25

Rekordmagas szavazat az utolsó napon, több mint százezren vettek részt az alternatív népszavazáson

Veszprémben is rengetegen voksoltak.

Október 30-án véget ért Magyarország első alternatív népszavazása, amelynek keretein belül október 23-tól, nyolc napon keresztül lehetett véleményt mondani az oktatás hét legfontosabb kérdésében. Az alternatív népszavazás utolsó napján a szavazók száma átlépte délutánra a 110.000 főt. Az aHang és az Egységes Diákfront ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy konkrét lépéseket terveznek az ügyben, hogy reakcióra kényszerítsék a kormányt, és megmutassák, hogy tovább folytatódik a küzdelem.

Az emberek megmutatták, hogy fontos számukra az oktatás ügye és a demokratikus véleménynyilvánítás. Országszerte szavaztak az emberek az oktatás hét legfontosabb kérdésében, ami bebizonyította számunkra, hogy csak közösen, együtt tudunk eredményeket elérni. Folytatni fogjuk, nem állunk meg!

- nyilatkozta a két szervezet. Veszprémben is rengetegen szavaztak, az utolsó napon nem csak országosan, hanem Veszprémben is rekordot döntött a voksolók száma. Hétfőn több mint 230 ember mondott véleményt a hét kérdésben, míg a teljese időszak alatt 1.450 fő szavazott a városunkban. Kedden délután egy sajtótájékoztatón jelenti be a két szervezet, hogy hogyan folytatja a küzdelmeket.

Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: