2023. 11. 15., Szerda, 08:45

Pénteken Veszprémben is átadják az alternatív népszavazás eredményeit

Délelőtt 11-kor viszik el a helyi tankerületnek.

November 17. a Nemzetközi Diáknap. Ennek alkalmából az Egységes Diákfront és az aHang országszerte eljuttatja a helyi tankerületeknek a nemrégiben zárult alternatív népszavazás eredményeit. 115.000 ember szavazata kerül pénteken átadásra, akik október 23. és 30. között egyértelmű és világos kinyilatkoztatást tettek, hogy azonnali reformokra van szükség a magyar oktatási rendszerben.

A tankerületeknek helyi szinten kiemelt felelősségük van az oktatást érintő kérdések végrehajtásában, emlékezetes, hogy ezek voltak azok az intézmények is, amelyek egy évvel ezelőtt kipostázták a felmondó levelet a tiltakozó pedagógusoknak, vagy éppen kirúgással fenyegető levelet írtak azoknak, akik polgári engedetlenséggel kívánták felhívni a figyelmet az egyre súlyosbodó problémákra.

- olvasható a két szervezet közleményében. Az ország minden tankerületének eljuttatja a két szervezet az alternatív népszavazás eredményeit, emellett azonban pénteken, Budapesten, Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon, Debrecenben, Veszprémben és Pécsen személyesen fogják bevinni a helyi tankerületeknek. Veszprémpen délelőtt 11 órakor fogják a 7IGEN-es alternatív népszavazás aktivistái elvinni a dokumentumokat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: