2024. 01. 08., Hétfő, 11:58

Túltolták az ecstasy-t a Hardmission fesztiválon, nyolc résztvevőt mesterséges kómába kellett helyezni

Nyolc embert kellett mesterséges kómába tenni a szombati melbourne-i Hardmission fesztivál után, MDMA (ecstasy) túladagolása miatt.

Az elektronikus zenei fesztiválról a mentősök kilenc fesztiválozót szállítottak kórházba, közülük nyolcat mesterséges kómába helyeztek, mélyaltatásba, lélegeztetőgépre kerültek. A kilenc beteg közül három továbbra is kritikus állapotban van, egyikük súlyos, egy másik súlyos, de stabil állapotban, egy pedig stabil állapotban van, míg két pácienst már kiengedtek a kórházból.

Az eset után ismét fellángoltak a viták Ausztráliában a drogtesztek bevezetéséről. Ezt sürgette mások mellett az Ausztrál Ügyvédek Szövetsége (ALA), illetve az ártalomcsökkentés és a társadalmi igazságosság több szószólója.

Érvelésük szerint a mostani túladagolás mértéke rávilágít a kérdés sürgősségére. Greg Barns, az ALA büntetőjogi szóvivője azt mondta:

az emberi életek többet számítanak, mint a sikertelen tiltó drogpolitika, nem működik az, hogy a fiatalokat egyszerűen csak arra buzdítják, mondjanak nemet a drogokra

A szóvivő szerint a kormánynak egészségügyi szakértőkkel kellene konzultálnia ebben a témában.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: