2024. 01. 18., Csütörtök, 12:52

Bemutatott a traffipaxnak az autós, hetvenötszörös bírságot kapott

via

Mutogatunk, mutogatunk? A bírság a gyorshajtásért  20 euró, a kézjel pedig 1500 lesz.

Nem ma történt az eset, de mindenképpen tanulságos, hiszen van az úgy, hogy bal lábbal kelünk fel, még az ág is húz, minden rosszul sül el, úgy érezzük az egész világ ellenünk fordul, és akkor még az a fránya trafipax is ott van az út mellett, és akkor elszakad a cérna, jól esik egy kicsit kiereszteni a gőzt, és legalább annak a kérlelhetetlen masinának megmondani a véleményünket ezzel a nemzetközileg elismert kézjellel.

A véleménykifejezésnek ez esetben bizony borsos ára volt, a szókimondó sofőr hetvenötszörös bírságot volt kénytelen kifizetni a kis botlásáért

- írta a hvg.hu.

A németországi Kulmbach rendőrsége posztolta ki azt a képet, amelyen egy autós látható, amint középső ujját mutatja félreérthetetlen módon, az éppen őt fényképező traffipaxnak. 

A hírből nem derül ki, hogy az autós látta-e a rendőrt is, vagy csak egy automata kamerának jelzett, mindenesetre a hatóságok nem vették jó néven a gesztust, és feljelentették az autóst.

A kocsijával a férfi csak kisebb mértékű gyorshajtást követett el, mert 11 km/h-val hajtott gyorsabban a megengedettnél a 70-es zónában, amelyért 20 eurós büntetést kapott.

Azonban a gesztusért, amit a hatóság felé tett, igencsak megbírságolta a helyi bíróság. 1500 eurós csekket kell befizetnie, és még egy hónapra be is vonták a jogosítványát. Elég súlyos ítélet, egy talán meggondolatlan véleménynyilvánításért.

A rendőrség pedig vélhetően azért is közölte a fotót, hogy nem érdemes ilyen formán kommentálni a sebességmérést.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: