2024. 01. 23., Kedd, 09:40

Mennie kell a Tagore sétányról Füred híres hattyújának, Öregnek

Balatonfüred híres hattyúja, a Tollas Barát Madármentés csapatához érkezett egyenesen a Tagore sétányról szombaton, ahol előtte a betonon ült pár csepp vérrel magakörül és nem mozdult onnan.

Öreg már 16 éves, az évek alatt rengeteg ember szívébe lopta be magát, egész évben őrzi a balatonfüredi partot, a Kisfaludy strandtól egészen a Yacht Club-ig. Sajnos a kis öreget egy fiatalabb pár megverte és kizavarta a vízből, ezért ücsörgött a betonon szegény. 

A természet ilyen - idén már nem fogja tudni megtartani magának a csodás Tagore-sétányt - írja a Tollas Barát Madármentés.

Ilyen Júlia és a balatonfüredi hattyú különleges barátsága

Ilyen Júlia és a balatonfüredi hattyú különleges barátsága

Mesébe illő történetbe szaladtunk bele.

Ez a gúnár 16 éves, ez alatt az idő alatt élete összefonódott a fürediekkel és az ott nyaraló vendégekkel egyaránt. Nézték, ahogy évről évre nevelgeti, terelgeti kis családját a sétány mentén. Kifejezetten békés példány, egyesek szerint hallgat az Öreg névre. Megtanulta - a sok sok év alatt. Mi mindent láthatott - belegondolni is nehéz- 16 év alatt a Balaton partján, a forgalmas sétányon, jöttek mentek az emberek körülötte.

Öreg úr most a legjobb kezekben lábadozik, mi pedig reméljük, hogy mihamarabb felépül.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: