2024. 04. 04., Csütörtök, 09:25

Második alkalommal szerveznek emlékezésmenetet Veszprémben

Április 16-án a holokauszt magyarországi áldozataira emlékeznek.

„Soha többé! – A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk” címmel szervez a CivilGang Veszprém és a Világos Veszprémért Mozgalom emlékezésmenetet második alkalommal. Az április 16-i rendezvénnyel azokra a zsidó és roma honfitársainkra emlékezünk, akiket elhurcoltak és meggyilkoltak a második világháború során.

Civil összefogással Veszprémben másodszor szervezünk menetet a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján. Április 16-án, kedden 17 órakor a veszprémi Szél utcai zsidó temetőnél (Jeruzsálemhegy) gyülekezünk, majd együtt vonulunk az egykori gettó emléktáblájához a Komakút térre, ezt követően pedig az egykori zsidó iskola kapujánál emlékezünk. A rendezvény a színházkertben lévő Elnökök ligetében ér véget, ahol egy beszélgetésben a személyes emlékeket is szeretnénk felidézni.

- olvasható az esemény Facebook-oldalán.

A szervezők hozzáteszik azt is, ha neked is fontos a közös emlékezés, és hogy együtt demonstráljunk a rasszizmus és a kirekesztés ellen, gyere velünk, és hozd magaddal az emlékezés köveit és virágait!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: