Önkéntesség Veszprémben - Szükség van hétköznapi hősökre

2020. 11. 12., Csütörtök, 17:18

Önkéntesség Veszprémben - Szükség van hétköznapi hősökre

Amennyiben van egy kis szabadidőd az idősebb társaink és a rászorulók segítésére, vagy csak el szeretnéd hasznosan ütni az időt a kényszerszünetben, segíts! A VMJV önkormányzata által indított tavaszi önkéntességi program újra él, így várják a segítők és önkéntesek, valamint az idősek, rászorulók hívását, hogy segítsenek vagy segítséget kérjenek.

A kezdeményezés márciusban indult az önkormányzat megbízásából, mely során a veszprémiekre nem kellett sokat várni: a Lélektér Alapítvány-féle szervezéshez március és június között több, mint 150-en csatlakoztak, ezen kívül rengeteg magánszemély, külföldi önkéntes és helyi vállalat is besegített.

A hétköznapi hősök minden szabadidőt és erőt beleadva segítettek idősebb társainkon tavasszal, viszont most újra arra kéri őket a város, hogy ha lehetőségük van segítsetek.

Ha a szomszédban, vagy a háztömbben él egy idősebb lakos ajánljátok fel a segítségeteket, de figyeljetek a körültekintő kontaktus-teremtésre, hiszen ők kifejezetten a veszélyeztetett korosztályba tartoznak:

  • mindig viseljetek szájmaszkot orrot és szájat eltakarva, valamint gumikesztyűt,​
  • lehetőleg a készpénz zacskóban vagy borítékban kerüljön átadásra,
  • legalább 1,5 méteres távolságot tartsátok meg,
  • csak akkor önkénteskedjetek, ha tudjátok, hogy nem vagytok betegek!

A következő telefonszámokon tudnak a rászorulók segítséget kérni, ha bevásárlásról, gyógyszer-kiváltásról van szó, de akkor is bátran hívják, ha magányosnak érzik magukat:

+36-20/432-5845 vagy +36-20/432-4170

Az önkéntesek számára pedig nyitott a ,,Hétköznapi Hősök Veszprém" nevű csoport, vagy az önkormányzati információs vonalak:

+36-20/279-7922 vagy

+36-20/271-8221.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: