2020. 11. 14., Szombat, 09:21

Belgiumban felmentést kapott a Mikulás a kijárási korlátozások alól

Az egészségügyi miniszter levélben tudatta a jó hírt a Mikulással.

Belgiumban már biztosan érkezhet a Mikulás december 6-án, hiszen a hatóságok úgy döntöttek, a gyermekek öröme érdekében kivételt tesznek vele, így rá nem vonatkoznak a karantén szabályok.

A belga hagyományok szerint Spanyolországból, hajóval érkezik a Mikulás december 5-én, viszont mivel Spanyolország vörös listás, a korlátozások fényében karanténban kellene lennie mindenkinek, de a Le Soir francia lapban is biztosították a fehér szakállút, hogy nem kell az idejét vesztegetnie, felmentést kap a karantén szabályok alól, ezzel is biztosítva, hogy minden gyermek időben megkaphassa az ajándékát. Azonban két korlátozást neki is tartania kell, maszkban és távolságtartás mellett kell átadnia az ajándékokat. 

Emellett méltatták a gyermekek bátorságát is: 

Nem könnyű ezekben a napokban. Az iskolákban minden megváltozott, most nem láthatják a barátaikat, nem űzhetik kedvenc hobbijaikat. Számukra ez nagyon, nagyon kellemetlen. Nem beszélve arról, hogy nem ölelhetik át nagypapájukat és nagymamájukat, mert védeni kell őket. De kitartanak, kedves Mikulás. Nemcsak azért, hogy magukat védjék, hanem hogy másokat is megóvjanak. A kéthetes vakáció alatt a szüleik minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy vigyázzanak rájuk és minden eddiginél korábban megérdemlik, hogy meglátogasd őket. Minden gyerek egy hős, és most az egyszer ezt nem kell ellenőrizned a vastag füzetedben.

Most már csak abban reménykedünk, hogy a Magyarországra érkező Mikulás is hasonló támogatást kap itthon.

Ti is várjátok már a Mikulást?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: