2020. 11. 16., Hétfő, 13:45

Felmentést kérnének az értelmi fogyatékossággal élőknek a maszkviselés alól

via

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége kereste meg kérésével a Belügyminisztert, hogy segítséget kérjenek tőle,hogy a súlyos autizmussal és értelmi fogyatékossággal küzdő emberek felmentést kapjanak a folyamatos maszkviselés alól. 

Kérésüket a következőképpen indokolják:

Az értelmi fogyatékossággal élő emberek és családjaik egy részének megoldhatatlan feladat a fogyatékossággal élő családtag kötelező maszkviselése, amelyre már több alkalommal felhívtuk a figyelmet. A szabályok további szigorítása és a kivételek megteremtésének hiánya most minden eddiginél nehezebb helyzetbe hozza a hozzátartozókat.

https://www.facebook.com/kozpont.efoesz/posts/2482753975351813

 

A többségében egyszülős családok számára megoldhatatlan az, hogy hozzátartójuk nem tudja elviselni magán a maszkot, és így a büntetés kockázata nélkül nemcsak a tömegközlekedési eszközöket nem tudják használni, hanem boltba, gyógyszertárba sem tudnak elmenni.
 

 

 
Ahogy írják nem lenne rendkívüli döntés, hiszen Csehorzságban és Szlovákiában a szabályok megalkotásánál gondoltak a fogyatékossággal élőkre, így ezt szeretnék elérni itthon is. Hozzátették nem minden társuknak, családtagjuknak okoz gondot a maszkviselés, de akadnak, akiknek sajnos igen. 
 
 
Mit gondoltok a kérésükről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: