2020. 11. 20., péntek, 20:28

Megérkezett a The Crown 4. évada

Ha kijárási tilalom, akkor Netflix. Az online streaming szolgáltató újabb évaddal gazdagította a The Crown című sorozatát, ami november 15-től elérhető a platformon.

Nem kellett sokat várni arra, hogy a világon és Magyarországon is a toplisták élére kerüljön a The Crown (A Korona) 4., egyben legújabb, évada.

Az új évad bemutatja a brit királyi család mindennapjait 1979 és 1990 között, és ebben az évadban betekintést kaphatunk a királyi család egyik legizgalmasabb és leginkább vitatott részébe: pontosan mi történt Károly herceg és Lady Diana Spencer kapcsolatában, valamint megismerhetjük Margaret Thatcher, a ,,vaslady" 11 és fél éves miniszterelnökségét is.

 

 

A The Guardian értékelése szerint ez az évad az eddigi legrobosztusabb, s a legizgalmasabb, már csak a történelmi korszakot tekintve is, felöleli a ,,vállkitömések" időszakát. Aki eddig is figyelemmel követte a The Crown évadjait, bizonyára tudja, hogy nem minden jelenet valós, eredeti, közvetlen forrása nincs a sorozatnak, hiszen a királyi család hivatalos tagjai nem adtak többletinformációt a sorozat készítőinek.

A The Sun beszámolójából megtudhatjuk, hogy egyetlen rangidős tagja sem látta a sorozatot, ám a szolgálók és közeli barátok kommentjeiből tudjuk, hogy gyakran túloznak és dramatizálnak az írok és a producerek.

A legfontosabb pontatlanságok:

  • Lord Mountbatten nem ugyanazon a napon írt levelet Károly hercegnek, amikor merényletet követtek el ellene, s nem is egyből hunyt el,
  • Diana hercegné és az anyakirálynő kapcsolata koránt sem volt olyan felhőtlen, mint amilyen a sorozatban,
  • Károly herceg nem volt végig szerelmes Camilla Parker-Bowles-ba,
  • Fülöp herceg a valóságban jó viszonyt ápolt Diana hercegnével.

Ha talán nem is olyan égbekiáltóak a drámai túlzások akkor is felmerülhet bennünk a kérdés és a bizonytalanság, hogy melyik részeknek, epizódoknak hihetünk. 

Ti már elkezdtétek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!