2020. 11. 25., Szerda, 14:18

V-busz: Felterjesztették az új díjszabást

A V-BUSZ Kft. a jövő évre vonatkozóan új javaslatokat tett a díjszabásokat illetően.

Kovács Rajmund Veszprém Közgyűlés képviselője Facebook oldalán osztott meg egy dokumentumot, amelyen az látszik, hogy a V-busz teljesen új, drágító díjszabást vezetne be.

A különleges helyzetre való tekintettel a Közgyűlés jelenleg nem ülésezik, így a felterjesztéssel kapcsolatban a képviselők véleményt formálhatnak, támogathatják, majd Porga Gyula VMJV polgármestere elbírálása alapján dől el, hogy az új díjszabás érvénybe fog-e lépni, avagy minden marad a régiben. Megkerestük Katanics Sándor képviselő urat is azzal kapcsolatban, hogy valódiak-e az információk, melyet alátámasztott.

[...] csütörtökön kérdezik minden képviselő véleményét erről, de a döntést most a polgármester hozza meg egyedül [...] 

- nyilatkozta.

Köztudottan rossz kondíciókkal működik a V-BUSZ Kft., az önkormányzatnak a vártnál több forrást kell a buszos társaságnak biztosítania, valamint az ígéretekből is kevesebb valósult meg.

[...] teljesen indokolatlan egy ilyen arányú áremelés pont akkor, amikor egyébként is kevesen használják a járatokat és rengeteg a probléma a járatok pontosságával, megbízhatóságával és a buszok műszaki állapotával is. [...]

- mondta Katanics Sándor.

A díjszabás emelése tényleg nagymértékű, a legnagyobb változások:

Megnevezés Jelenlegi ár Felterjesztési ár
elővételben váltott jegy 250 Ft 330 Ft
buszvezetőnél váltott jegy 330 Ft 450 Ft
kedvezményes havi bérlet 2350 Ft 3050 Ft
összvonalas havi bérlet 6750 Ft 7450 Ft

A legnagyobb változás a kedvezményes havi bérlet esetében számottevő, hiszen diákok és nyugdíjasok sokan válthatják meg ezt a típusú jegyet a hónapban. Viszonyítási alapként a BKK összvonalas tanulói (kedvezményes) bérlet ára 3450 Ft, pedig most a BKK sincs egyszerű helyzetben.

Vajon megérné a díjszabás emelése?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: