2020. 11. 27., Péntek, 10:20

Veszprémi siker a Finn Nagykövetség pályázatán

Veszprémi siker született a Magyarország helsinki és Finnország budapesti nagykövetsége által közösen meghirdetett pályázaton, amely a két ország diplomáciai kapcsolatának 100., centenáriumi évfordulója kapcsán került kiírásra.

A pályázati kiírás alapján a jelentkezőknek olyan fényképeket vagy videókat és rövid leírást, történetet kellett beküldeniük, amelyek egy-egy releváns helyszínt mutattak be a finn-magyar kapcsolatok szempontjából.

A pályázat végül többszörösen is veszprémi sikerrel zárult. 

Egyrészt a győztes pályamunkát az a Finn minta nevű oktatási tanácsadó csapat nyerte, aminek a megálmodója és stratégiai vezetője a veszprémi születésű Tuba Orsolya, aki több évet is élt Finnországban majd hazajött, hogy a finn oktatási rendszer innovatív elemeire épülő kezdeményezést hozzon létre. Másrészt pedig a győztes pályamű is Veszprémhez kötődik, ugyanis a Finn minta csapata a Rovaniemi lépcső alapján mutatta be városunk és Rovaniemi testvérkapcsolatát.

Az első helyért járó díj pedig nem is lehetne szebb, mint az a megtiszteltetés, hogy Markku Virri, Finnország budapesti nagykövete látja vendégül a győztest.

Gratulálunk Tuba Orsolyának és a Finn mintának és köszönjük, hogy veszprémiként a városunk hírnevét öregbítik.

Ha érdekel a győztes pályamű, akkor katt ide, ha pedig érdekel a téma és további részleteket olvasnál, látogass el ide.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: