2020. 12. 08., kedd, 14:42

De mi történik a napokban a veszprémi iparcikk piacon?

Rendesen felkavarták a piac körüli állóvizet a történtek.

Kedd délután Veszprém lakossága kommentháborúba kezdett, mikor a Facebookon  megjelenő bejegyzések szerint az 1950-es évektől működő iparcikk piacot januártól bezárná a VKSZ Zrt. és a helyére parkolóházat építenének. A posztok, amelyeket maguk az árusok írtak messziről sem tűntek álhírnek - mint ahogy az sok helyen le lett hozva - ezért utánamentünk a sztorinak. A facebookon megjelent posztok a következők voltak:

 

Megkerestünk az egyik árust telefonon, aki elmondta nekünk pontosan, mi is történt kedden a piacon. Elmondása szerint a piacfelügyelő a kora délutáni órákban szóban tudatta az árusokkal, hogy a 2021-es évre vonatkozó bérleti szerződést nem fogja a VKSZ Zrt. megkötni velük, hiszen a tervek szerint parkolót fognak építeni a piac helyén. A bejelentés hallatára az árusok közül ketten, a ,,Veszprém Fórum" és az ,,Ezt láttam Veszprémben!" csoportba tettek ki bejegyzést, amelyek igencsak megmozgatták a veszprémieket és amelyre maga a VKSZ. Zrt is reagált:

Tisztelt Fórumozók! A hír ebben a formában nem igaz. Jelen pillanatban a VKSZ Zrt. vagyonhasznosítási megállapodásának újratárgyalása van porondon, melynek kapcsán a Tulajdonos több ponton szeretne pozitív változást eszközölni. Erről a januári városi Közgyűlés fog dönteni. Ezek egyike sem érinti hátrányosan - jelenlegi formájában - az iparcikkpiacot. Tisztelettel, üdvözlettel: VKSZ Zrt.

Szerettünk volna a piacfelügyelőtől is információt kérni a mai történésekről, de ő nem kívánt nyilatkozni: 

Amíg ezt a VKSZ Zrt-vel nem beszélem meg, addig nem nyilatkozom.

A történet alapján egy valami egészen biztos, nem álhír terjedt ma Veszprémben, hanem valami egészen más forgatókönyv lehet a történtek mögött. Mindenesetre a VKSZ Zrt. a decemberi hónapban szokta az egy éves szerződést megkötni az árusokkal, így nemsokára tisztábban láthatunk a kérdésben, ami azért is jelentős, mivel közel 25 árus munkája és családjának megélhetése múlik a döntésen.

 

Ti mire tippeltek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!