2020. 12. 16., szerda, 10:59

Így ünnepli Európa a karácsonyt és a szilvesztert - Hazánkban hétfőn döntenek a Szentestéről

Lassan itt a karácsony, körbenéztünk hát, hogy a környező országokban hogyan ünneplik az idei évben a karácsonyt és szilvesztert, kinél milyen járványügyi intézkedések lesznek érvényben az elkövetkezendő hetekben.

Németországban minden nem alapvető üzlet január 10-ig zárva tart, náluk december 24. és 26. között hoztak egy kis könnyebbítést. Hollandiában folyamatosan nő a koronavírusban szenvedők száma, így újabb szigorításokat hoztak be, az ünnepek alatt is annyi engedményt tesznek, hogy napi 2 látogató helyett hármat fogadhatnak az emberek. 

 

Forrás: bbc.com

A franciáknál este 8-tól kijárási tilalom van érvényben, a szilveszteri rendezvények itt is elmaradnak, egyetlen kivétel a szenteste lesz majd, otthonaikban pedig a gyerekeken kívül hat vendég érkezhet. Az Egyesült Királyságban december 23. és 27. között enyhítenek majd olyannyira, hogy három háztartásból is összegyűlhetnek megünnepelni a karácsonyt, de enyhítenek majd a beutazási korlátozásokon is. 

Az olaszoknál összetettebb a dolog, ugyanis a régiók közötti utazási tilalmat nem szüntetik meg, ám nem korlátozták meghatározott fő számban a karácsonyi ebédek résztvevőinek számát. Náluk este 10-től van kijárási tilalom, így a szilveszteri bulik elmaradnak sőt, a pápa is két órával hamarabb celebrálja karácsonyi miséjét. 

 

Forrás: bbc.com

Az osztrákok kinyitják a síközpontokat december 24-én, de a szállodák még így is csak üzleti vendégeket fogadhatnak és az ünnepek idejére is marad náluk az esti kijárási korlátozás. Spanyolországban a karácsonyi és a szilveszteri összejövetelek létszámát is maximalizálják, összesen 10 fő tartózkodhat egy helyen, illetve a kijárási korlátozás az év utolsó éjszakáján csak 1:30-tól lép majd érvénybe. 

Itthon a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések élnek majd az ünnepek alatt, egyetlen este kaphatunk enyhítéseket, mégpedig Szenteste, ám erről az előzetes információk alapján a hétfői kormányülésen döntenek majd.

 

Mit gondoltok az ünnepi szabályozásokról?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!