2020. 12. 22., Kedd, 13:07

Drogot is fogyasztott a plázában játékpisztollyal hadonászó férfi

Újabb részletek derültek ki arról a férfiról, aki még pénteken összetűzésbe keveredett a bevásárlóközpont biztonsági őreivel, majd egy fegyvernek látszó tárggyal hadonászott és egy parkoló autónak is nekitolatott. 

Egy veszprémi bevásárlóközpontból érkezett bejelentés a rendőrségre december 18-án arról, hogy onnan egy bódult állapotban lévő férfit a biztonsági szolgálat munkatársai kivezettek, aki ezután indulatossá vált, ököllel a bejárati ajtóra ütött, majd elővett egy megtévesztésre alkalmas játékpisztolyt és távozott. A helyszínre irányított rendőrök az elkövetőt a bevásárlóközpont parkolójában elfogták, ahol a férfi nem sokkal azelőtt autójával nekitolatott egy másik gépkocsinak.

A rendőrök a 26 éves csehbányai lakos autójának utasterében kábítószergyanús tablettákat, növényi őrleményt, továbbá egy őrlőkészüléket is találtak. A vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt, valamint az alkoholszondás vizsgálat is pozitív eredménnyel zárult. A férfit előállították, majd további mintavétel céljából a veszprémi kórházba kísérték.

Garázdaság és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták. Ezeken túl járművezetés ittas állapotban és járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult vele szemben büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított autójára nem kötöttek érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, ezért a rendőrök közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: