2020. 12. 23., Szerda, 10:42

Az RTL is kiáll a család az család mozgalom mellett

Az országgyűlés december 15-én módosította az Alaptörvényt, melybe bekerült, hogy az anya nő, az apa pedig férfi, ezen kívül megnehezedett az egyedülállók örökbefogadási procedúrája is. Az Alaptörvény 9. módosítása szerint a gyermekeknek joguk van arra, hogy egészséges, védett környezetben fejlődhessenek, a keresztény értékek mentén.

Magyarországon több ezer egyedülálló nevel örökbefogadott gyermeket, közöttünk több száz szivárványcsalád. Az esetre a Háttér Társaság egy kampányt indított ApaApu-val.

A kezdeményezés országos, sőt mondhatni, hogy világ méretűvé nőtte ki magát, hiszen a #acsaládazcsalád egyre több magyar Facebook profilképén jelenik meg, valamint egyre több híresség is a kezdeményezés mellé áll. Ezen kívül a világsajtó is felkarolta az ügyet, a BBC, az Amnesty.org, BBC World Radio műsorában is beszámoltak róla, ahogy ezen kívül még rengeteg helyen.

Az ENSZ külön biztosai is felkérték Magyarországot, hogy változtassák az elfogadott törvényeket:

Mélységesen aggasztónak tartom ezen állítólagos intézkedések összeegyeztethetőségét a nemzetközi emberi jogi törvényekkel

- írja Victor Madrigal-Boroz, a szexuális irányultság és a nemi identitás alapján való hátrányos megkülönböztetést vizsgáló különbiztosa.

Az ügy mögé beállt az RTL csoport is, társadalmi-célú hirdetésként fogják leadni a Háttér Társaság által készített kisfilm egyes részleteit. A humen.hu szerint:  

Két verzió készült: az egyikben szivárványcsaládok tagjai, érintett szülők mondják el véleményüket, a másikban szakértők beszélnek, például Szél Dávid pszichológus, az Apapara blog szerzője; Takács Judit szociológus, az MTA doktora és az esseni Kulturwissenschaftliches Institut kutatója, aki több mint 20 éve foglalkozik a homoszexualitás társadalmi jelenségének vizsgálatával Magyarországon; Bús Éva magyartanár, osztályfőnök; valamint Rózsa Krisztina, csecsemő- és kisgyermeknevelő [...].

A kisfilmek, hirdetések adásba kerülése hatalmas jelentőséggel bír, hiszen így több millió emberhez jut el a másik oldal hangja is, miszerint a család fogalma színesebb, mint ahogy azt meghatározták az Alaptörvényben. A kezdeményezés további részletei acsaladazcsald.hu-n olvashatóak.

Ti mit gondoltok? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: