2020. 12. 29., kedd, 13:47

Ami nálunk csak kis rengés volt, Horvátországban egy gyermek életébe került

Az utóbbi évek legerősebb rengése rázta meg a magyar határtól mindössze 100 kilométerre lévő Petrinya városát, amelynek fele a polgármester szerint teljesen megsemmisült.

A Richter –skála szerinti 6.2-es erősségű földrengés rázta meg kedden Horvátországot, amelyet Magyarország nagy részén is érezni lehetett. A 24sata című horvát lap számolt be a rengés epicentrumának számító Petrinya városának helyzetéről, amely a polgármester szerint félig megsemmisült. Darinko Dumbovic azt is közölte, hogy a város egyik terén egy gyermek életét vesztette.

Földrengés volt Veszprémben

Földrengés volt Veszprémben

A hétfői horvátországi földrengés után kedd délben ezúttal Veszprémben is érezni lehetett a rengést.

A településen pánikhangulat uralkodik, az emberek hozzátartozóikat keresik, továbbra is zajlik a kárfelmérés, keresik az áldozatokat és sérülteket, akik az összedőlt épületekben vagy a törmelékek által betakart járművekben ragadtak. A horvát kormány 300 katonát vezényelt a helyszínre.

A márciusi zágrábi földrengés óta folyamatosak a rengések a szomszéd országban, a szakemberek mintegy 2000 rengést jegyeztek fel, ennek negyede érezhető is volt. Az elmúlt évek legerősebb rengése volt a keddi, amelyet még Magyarország nyugati felén is mindenhol érezni lehetett.

 

Mi jöhet még?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!