Veszprémieknek is szurkolhatunk majd az egyiptomi világbajnokságon

2021. 01. 01., Péntek, 19:48

Veszprémieknek is szurkolhatunk majd az egyiptomi világbajnokságon

Még le sem jött a Bajnokok Ligája kölni négyesdöntőjén résztvevő játékosok kezéről a wax, hamarosan újra labdát foghatnak, ugyanis január 13-án kezdődik a férfi kézilabda világbajnokság Egyiptomban.

Sokáig kérdés volt, hogy meg lehet-e rendezni az év elején esedékes egyiptomi világversenyt, ha pedig meg lehet, akkor milyen biztonsági-egészségügyi feltételekkel. Végül a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) a megtartás mellett tette le a voksát, azonban egy sor fontos szabályzatot vezetnek majd be az észak-afrikai világbajnokságon.

Mint ismert, a magyar válogatott a tavalyi évi Európa Bajnokságon 9. helyezést ért el, ezért világbajnoki selejtezőn kvalifikálhatta volna magát a tornára, azonban a koronavírus miatt félbeszakadt sorozat miatt az IHF úgy döntött, hogy az EB eredményei alapján állapítják meg a résztvevő országokat, a nemzetközi szövetség pedig úgy határozott, hogy válogatottunk további mérkőzések nélkül részt vehet az egyiptomi világversenyen.

Január 13-án tehát kezdetét veszi a 27. férfi kézilabda világbajnokság, amely az afrikai ország öt helyszínén fog zajlani. A 32 csapatos mezőny 8 darab négy fős csoportban fog megküzdeni egymással, ahonnan az első három helyezett fog továbbjutni a középdöntőkbe.

A magyar válogatott az A csoportban fog játszani először a Zöld-Foki Köztársaság válogatottjával (január 15.), majd két nap múlva Uruguay ellen lépnek pályára (január 17.), végül pedig Németország lesz az ellenfél (január 19.).

A csoport minden mérkőzésének Giza városa ad majd otthont.

Gulyás István szövetségi kapitány december végén, a győri felkészülés során jelentette be a válogatott szűkített, 21 fős keretét. A világbajnokságra 16 játékost lesz lehetősége nevezni, a torna során pedig 5 cserére van lehetőség. Gulyás mellett ismét ott lesz a csapattal a két korábbi veszprémi játékos, Chema Rodriguez, mint edző és Nagy László, mint csapatvezető. A 21 fős keretbe városunk mind a két első osztályú csapatából – Veszprémi KKFT, Telekom Veszprém – kerültek be játékosok.

A magyar férfiválogatott kerete:


Kapusok: BORBÉLY Ádám (Veszprémi KKFT), MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged), SZÉKELY Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Grundfos Tatabánya), RODRIGUEZ ALVAREZ Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Grundfos Tatabánya), BALOGH Zsolt (Grundfos Tatabánya), MÁTHÉ Dominik (Elverum, norvég)
Irányítók: GYŐRI Mátyás (Grundfos Tatabánya), HANUSZ Egon (Csurgói KK), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém), NAGY Bence (Ferencváros)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), TOPIC Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Wisla Plock, lengyel)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), SUNAJKO Stefan (Grundfos Tatabánya)

 Ti mire tippeltek, meddig fognak menetelni a kéziseink januárban?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: