2021. 01. 07., csütörtök, 09:17

Ne lepődjetek meg, ha hamarosan eltűnik a like a Facebookról

Nagy változás van láthatáron a Facebook oldalakat illetően, fél év tesztelés után hamarosan eltűnnek a like gombok. Az oldalak mérőszáma ezután a kedvelések száma helyett a követők száma lesz.

Az ok, hogy a követők száma reálisabb képet ad az oldalak népszerűségéről, mint az hogy hányan lájkolták. Sokszor előfordul, hogy valaki azért nyomott a kedvel gombra, mert egy ismerőse megkérte rá, egy idő után azonban leállította a követését, így nem is látja a megosztott tartalmakat. 

 

 

A like gomb eltűnése mellett több egyéb fontos változás is életbe lép, az oldalak saját hírfolyamot is kapnak, ami azt jelenti, hogy az oldallal követhetünk más oldalakat, trendeket de be is kapcsolódhatunk egy-egy beszélgetésbe. Ha a bekövetett oldal valamelyik kezelője hozzászól egy beszélgetéshez, akkor a kommentjét mindig az első helyen láthatjuk majd.

 

Egy új kérdezz-felelek funkció is érkezik, olyasmi mint az Instagram-sztoriknál, azzal a különbséggel, hogy a követők tehetnek fel kérdéseket az oldalnak, melyek a válasszal együtt bekerülnek egy nyilvános kérdésláncba, mely bármikor visszanézhető. Más egyéb apró újítással együtt a Facebook azt ígéri, hogy a moderálás könnyebb lesz, a gyűlöletkeltő és más hasonló megjegyzéseket ugyanis az algoritmusok is szűrni fognak.

 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!