2021. 01. 07., csütörtök, 15:43

Idősek kártyaadatait kicsalva loptak több százezer forintot Veszprémben

A csalók telefonon hívtak fel két idős hölgyet, majd az unokájuknak kiadva magukat azt mondták, hogy balesetet szenvedtek és szükségük van pénzre az ellátáshoz, majd a bankkártyaadatokat elkérve több százezer forintot emeltek le a számlákról.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. december 31-én arról, hogy édesanyját ismeretlen személy felhívta, és az unokájának adta ki magát. A hívó elmondta, hogy megsérült, és az ellátáshoz pénzre van szüksége. Miután a sértett közölte, hogy nem tart otthon készpénzt, a csaló a sértett bankkártyáján szereplő adatok beolvasását kérte, amelynek a hívott eleget tett. Az ismeretlen több százezer forint értékben vásárolt a kártya adatait felhasználva.

 

A kép illusztráció.

Pár nappal később, 2021. január 5-én szintén egy férfi értesítette a rendőrséget, hogy nagymamáját ismeretlen személy felhívta, az unokájaként mutatkozott be, majd elmondta, hogy balesetet szenvedett és megsérült. A károk rendezésére pénzt, valamint később, a további beszélgetés során a bankkártyájának adatait kérte a sértettől. A megszerzett adatokkal a csaló nagyobb összegű tranzakció végrehajtását kezdeményezte, azonban a bank blokkolta azt, így kár nem érte a sértettet.

 

A Veszprémi Rendőrkapitányság minkét eset kapcsán büntetőeljárást indított.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!