2021. 01. 11., hétfő, 09:40

Drog és fegyverek a lopott autóban a fiatal veszprémieknél

Még jogosítványa sem volt annak a férfinek, akit még január 7-én két társával együtt hajnalban Hajmáskér külterületén ellenőriztek a rendőrök. Jogsi helyett viszont volt nála gáz- és riasztófegyver, töltények és kábítószer is.

A veszprémi rendőrök 2021. január 7-én, 6 óra 30 perckor Hajmáskér külterületén ellenőriztek egy járművet, és igazoltatták annak vezetőjét, valamint két utasát. A rendőrök megállapították, hogy az autót vezető fiatal férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A gépkocsi átvizsgálása során egy táskából előkerült egy gáz- és riasztófegyver, egy töltényhüvely és további egy kispuskalőszer, illetve két kábítószergyanús anyagot tartalmazó alufólia-csomagot is találtak a járőrök. A két 20 éves veszprémi férfival és a 17 éves hajmáskéri lánnyal szemben orvos jelenlétében kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mindhárom személy esetében pozitív eredménnyel zárult.

 

 

Az elkövetőket előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták őket. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két 20 éves veszprémi férfi az elmúlt időszakban több alkalommal árult kábítószert. A 17 éves hajmáskéri lány ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

A jogosítvánnyal nem rendelkező 20 éves veszprémi férfi a munkaadója telephelyéről annak tudta és beleegyezése nélkül vitte el az autót, így ellene kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése mellett jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult nyomozás. A vezetői engedély hiányát, a gáz- és riasztófegyver, a töltényhüvely és a lőszer engedély nélküli viselését pedig szabálysértési eljárásban vizsgálják a rendőrök. A másik 20 éves veszprémi férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

A két férfit bűnügyi őrizetbe vették.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!