Nincs megállás, a középdöntőben legyőztük Brazíliát is

2021. 01. 21., Csütörtök, 19:46

Nincs megállás, a középdöntőben legyőztük Brazíliát is

Megvan az első középdöntős győzelme is a magyar férfi kézilabda válogatottnak, miután magabiztos játékkal, 29:23-ra legyőzték Brazíliát.

Brazília ellen kezdtük meg a középdöntős mérkőzéseinket, ezúttal Balogh Zsoltot, Borbély Ádámot, Győri Mátyást és Topic Petart nem nevezte be Gulyás István, szövetségi kapitány a 16 fős meccskeretbe. A mieink kezdték a mérkőzést, az első támadásunknál pedig be is találtunk szélről Hornyák által. Az első negyedóra nagyon hullámzó volt, mind a két csapat sok hibával és pontatlansággal játszott. Míg nálunk Máthé Dominik volt a támadásaink vezére a mérkőzés elején, addig hátul Mikler Roland mutatott be több szép védést. Felváltva vezettek a csapatok, egyikük sem tudott egy gólnál többel ellépni a másiktól. A 14. percben Brazília elvesztette az egyik kulcsemberét, J. Toledo-t, aki egy rossz leérkezést követően súlyos térdsérülést szenvedett, hordágyon kellett levinni. Ezt követően a magukra találtak a magyarok és folyamatosan elszakadtak a dél-amerikaiaktól. A 17. percben, már 3 góllal, 118-ra is vezettünk. A brazilok próbáltak felkapaszkodni, azonban Mikler több bravúros védésének köszönhetően csak rohantak az eredmény után. Brazília a 23. perctől már nem is tudott gólt dobni, míg mi rendre eredményesek voltunk támadásban, 5 gólos vezetéssel tudtunk így szünetre menni. Félidőben Magyarország – Brazília 16:11.

Mikler ott kezdte a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta, a brazilok első két támadásánál is egy hatalmasat védett. A brazilok bő tíz perc után, ha az első félidő végi hosszú gólcsendet is beleszámítjuk, tudtak újra betalálni (18:12). Lékai gólját követően a brazilok egy 3-0-s sorozatot produkáltak, amivel feljebb kapaszkodtak négy gólra (19:15). Langaro és Thiago Ponciano vezetésével a brazilok több hatalmas bombát is eleresztettek a magyarok kapujába, így 20 perccel a vége előtt már csak háromra fogyatkozott a magyar előny a korábbi hatról (20:17). A 43. percben büntetőt kapott Brazília, amelyre Székely Márton állt be nálunk és egy hatalmas bravúrt mutatott be a magyar kapuban. Ezt követően újra el tudtunk lépni, egy Mikler védést követően Sunajko Stefan talált be a dél-amerikaiak kapujába, ezzel pedig újra 6 gól volt a különbség (23:17). A 48. percben a mieink védekezőspecialistája, Sipos Adrián tudott jó ütemben labdát lopni, majd abból betalálni (24:18). A brazilok veszprémi beállója Rogerio Moraes ejtette át Miklert 10 perccel a vége előtt, de ezzel sem tudtak közelebb kapaszkodni (26:19). A második félidőben egyre inkább felerősödött a mieink védekezése, a brazilok csak kozmetikázni tudtak az eredményen, abszolút megérdemelt, 6 gólos győzelmet aratott a magyar válogatott. Végeredmény Magyarország – Brazília 29:23.

A játék minden elemében előrébb tudtunk lépni. A védekezés ugyan nehezen állt össze, de a 20 perctől a középső emberek ráéreztek, hogy mit kell csinálni, kire kell jobban figyelni és onnét már jól ment a kapunk előtti játék is. Érezhető volt, hogy a brazilokból jóval többet kivett a csoportkör, egyre fogytak, fáradtak, mi pedig mentünk előre. A továbbjutás szempontjából a lengyelek elleni mérkőzés lesz a legfontosabb, most már erre koncentrálunk.

- nyilatkozta a mérkőzést követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István.

Ezzel a győzelemmel Magyarország továbbra is veretlen és jelenleg 6 ponttal a zsebükben vezetik a csoportjukat. De nincs megállás, szombat este már újra pályára lépnek a magyarok a középdöntőben. Ezúttal Lengyelország következik, akik az első mérkőzésükön 16 góllal, 14:30-ra legyőzték Uruguay válogatottját.

Sorsdöntő mérkőzés lesz, ugyanis egy esetleges győzelemmel már szinte biztosan ott lennénk az előzetesen kitűzött negyeddöntőben!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: