Folytatódik a középdöntő - Győzni kell a lengyelek ellen

2021. 01. 23., Szombat, 09:42

Folytatódik a középdöntő - Győzni kell a lengyelek ellen

Lengyelország ellen folytatják a magyarok a középdöntős küzdelmeiket ahol a tét óriási, hiszen ha ma nyernek, akkor ott vannak a legjobb nyolc között.

Csütörtökön magabiztos játékkal 29-23-ra legyőztük Brazíliát, amellyel továbbra is veretlenül állunk a középdöntős csoportunk élén. Nagyon fontos győzelem volt, hiszen most már csak egyet kell behúzni ahhoz, hogy a kitűzött célunkat elérjük, bekerüljünk a négyesdöntőbe.

Nincs megállás, a középdöntőben legyőztük Brazíliát is

Nincs megállás, a középdöntőben legyőztük Brazíliát is

Megvan az első középdöntős győzelme is a magyar férfi kézilabda válogatottnak, miután magabiztos játékkal, 29:23-ra legyőzték Brazíliát.

A mai ellenfelünk Lengyelország lesz, akik a B csoport második helyéről érkeztek meg a középdöntőbe. A csoportkörben nagyon simán, 10 góllal verték a brazilokat (Brazília-Lengyelország 23:33), Tunéziával egy nagyon szoros végjátékot hozó mérkőzést játszottak, ahol két góllal nyerni tudtak (Tunézia-Lengyelország 28:30), míg Spanyolországtól egy góllal kikaptak (Spanyolország-Lengyelország 27:26). A középdöntőbe érkezve a lengyelek először a mi csoportunk harmadik helyén záró Uruguay ellen léptek pályára, akikkel szemben egy nagyarányú 14 gólos győzelmet arattak (Uruguay-Lengyelország 16:30).

Én úgy gondolom, hogy míg a németek ellen a belső emberek játszottak jól, a brazilok ellen pedig a szélső játékunk volt nagyon jó, addig Lengyelország ellen mind a kettőre szükségünk lesz elől. Akkor pedig egész biztosan jobban kell védekezniük nekik, és nehezebb is lesz megfogni minket, ha ez így lesz, akkor Lengyelországot is le tudjuk győzni.  

- nyilatkozta Bodó Richárd a lengyelek elleni mérkőzéssel kapcsolatban. 

A szombat este 6 órától kezdődő mérkőzésen mindenféleképpen nyernünk kell!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: