Legyőztük a lengyeleket, ott vagyunk a legjobb nyolc között

2021. 01. 23., Szombat, 18:47

Legyőztük a lengyeleket, ott vagyunk a legjobb nyolc között

Végig vezetve, kemény védekezéssel legyőztük Lengyelországot a középdöntő második párharcában, ezzel pedig bejutott a magyar válogatott a legjobb nyolc közé.

Sorsdöntő mérkőzés várt Magyarországra a lengyelek ellen. Ismét Győri Mátyás, Balogh Zsolt, Borbély Ádám és Topic Petar maradt ki a 16 fős keretből. A lengyelek kezdték a mérkőzést és T. Gebala, a világbajnokság legmagasabb játékosa talált be átlövésből a mieink kapujába, ezt követően a Mikler óriási bravúrral hárította a lengyelek hétméteresét. Szita bombája után, majd Lékai és Rosta gyors lerohanását követően már mi vezettünk 1-3-ra. A 6. percben Thomas Gebala már a harmadik átlövés gólját szerezte (3:4). A Lékai nagyszerűen kezdte a mérkőzést, 10 percet követően már a negyedszerre volt eredményes (5:7). Az első negyedóra elteltével sikerült elszakadni három góllal is, ekkor 6:9-re vezettünk. A félidő utolsó harmadára fordulva továbbra is nálunk volt az előny, amely elsősorban a kemény, határozott védekezésünknek volt köszönhető (7:10). Lékai tovább remekelt, egy szép cselt követően talált be, majd Rosta lőtt egymás után két nagyon szép gólt, ezzel pedig már 6 góllal ment Magyarország 5 perccel a vége előtt (7:13).

Az utolsó percekben a lengyelek átálltak a 7 a 6 elleni játékra, amellyel sikerült is meglepni a magyar védelmet, azonban ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A félidő Mikler védésével, majd egy elhibázott magyar támadással ért véget, de ez is bőven belefért. Az első harminc percet követően Lékai Máté játékát kell mindenféleképpen kiemelni, a Telekom Veszprém irányítója hét lövésből hét gólt szerzett és extra teljesítménnyel osztogatta a passzokat. Félidőben Lengyelország-Magyarország 10:16.

Bóka szélről eleresztett góljával kezdtük meg a második félidőt. Míg a lengyelek tovább folytatták a 7 a 6 elleni támadójátékukat, addig a mieink elől rendre eredményesek voltak, ezzel pedig 5 perc után nyolc gólra növeltük az előnyünket (12:20). Szépen tartottuk az előnyünket, 10 perc után, Bánhidi góljával továbbra is 8 gól volt a két csapat közötti különbség (14:22). Az mindenféleképpen a magyar válogatott érdemeit dicséri, hogy a remek védekezésnek köszönhetően, 45 perc játékidőt követően csupán 17 gólt tudtak dobni a lengyelek (17:24). Ezt követően jött egy rövidebb magyar zárlat, négy perc alatt három gólt is dobtak a lengyelek, de szélről Pedro okosan a lengyel kapuba lőtte a labdát, ezzel megtörve a magyar gólcsendet (19:25).

10 perccel a mérkőzés vége előtt Máthé Dominik jól értékesített büntetőjének köszönhetően ismét 6 gól volt az előnyünk (21:27). Az utolsó percekben feljebb tudtak kapaszkodni a lengyelek, de nem hagyták magukat a magyar játékosok, Pedro szélről volt ismét eredményes (24:29). Bánhidi meglőtte a 30. gólunkat, majd a lengyelek is betaláltak még az utolsó percben. Lékai Mátét választották a mérkőzés legjobb játékosának. Végeredmény Lengyelország-Magyarország 26:30.

Kemény volt, ahogy számítottunk rá, a lengyelek nagyon fizikálisok, kemény játékosaik vannak, erősek.   De azt gondolom, hogy többé kevésbé megvalósítottuk azt, amiket elterveztünk. a hét a hat ellenivel kicsit bajlódtunk, nem nagyon találtuk meg az ellenszert, de támadásban többé kevésbé azokat a játékok ültek, amiket előre megbeszéltünk és okosan taktikusan játszottunk elől. Védekezés is nagyon jó volt az első félidőben, azért alkalmazták a hét a hat ellenit, mert nem tudtak gólt lőni. A védelem is jó volt, Roli is jó volt, ebből pedig lerohanás gólokat is tudtunk lőni. Büszke vagyok a csapatra és gratulálok mindenkinek!

- nyilatkozta Lékai Máté a mérkőzést követően.

Nincs több kérdés, nincs több számolás, ott vagyunk a legjobb nyolc között az egyiptomi világversenyen. A magyar férfi kézilabda válogatott ezzel pedig elérte a torna előtt kitűzött célját, 100% eredménnyel bejutott a VB negyeddöntőjébe. Hétfőn este pedig Spanyolország lesz az ellenfél, ahol is eldől, hogy ki zár a középdöntős csoport élén.

De addig is ízlelgessük, hogy a magyar válogatott a világ legjobb 8 csapata közé jutott! Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: